koraltrekanten

Den blå trekant er som et havets Amazonas. Her er den absolut største biodiversitet hvad angår koraller og havvæsner i verden. Koraltrekanten er defineret ud fra områder, der har mindst 500 forskellige koralarter. Over 75 % af verdens koralarter findes her. Til sammenligning findes omkring 8 % i Caribien. Trekanten spreder sig fra Filippinerne over Indonesien, Malaysia, Papua New Guinea og Øst Timor til Solomon øerne længst mod øst.

 

 

Lene boede i næsten et årti på Borneo og i den sidste halvdel af perioden opbyggede hun et stort naturbevarelsesprogram op med fokus på Koraltrekanten. Opgaven var blandt andet udlægning af marine nationalparker og forskning og bevarelse af store migrerende havdyr såsom havskildpadder og hvalhajer.

Lene tager jer med til nogle af områderne i Koraltrekanten og præsenterer jer for havets brugere, lige fra Indonesiens sidste hvalfangere til de, der bruger ikke så bæredygtige fiskerimetoder. Vi skal møde en mængde af havets beboere lige fra enorme hvalhajer med et gab så stort som et spisebord til små og utroligt kulørte rejer og nøgensnegle.

 

 

 

Du kan læse om Lene og Claus’ rejse og arbejde i den sydøstasiatiske region i Topp of the Worlds første bogudgivelse ‘I naturens tjeneste’.

Topp of the World er en ny
og spændende portal for dig,
der er eventyrlysten eller
bare nysgerrig på verden.

© 2020 Topp of the World

FØLG OS

CVR NR 33536879
Bjerredevej 33, 4682 Tureby
Salgs- og leveringsbetingelser