Fra -52 c til en verden i flammer

I 1996 rejste Kamma som nyuddannet sygeplejerske til Grønland for at arbejde. Hun blev dybt fascineret af den Grønlandske fangerkultur, og efterhånden blev turene med hundeslæden flere og flere og jagten og fiskeriet kom til at fylde stadig mere af hendes fritid ─ og en dag traf hun beslutningen om at blive fanger på fuld tid. Igennem 3 år levede hun som grønlandsk fanger i Sisimiut, indtil hun blev mor og rejste tilbage til Danmark.

.

 

 

I foredraget vil hun fortælle om, hvordan det var at få erhvervsfangerbeviset og blive anerkendt som fanger, også af fangerne. Om de mange oplevelser og udfordringer og om at leve i en kultur, hvor Qivitoq (fjeldgænger, ånder) er en integreret del af dagligdagen på fangst og derhjemme. Om at være helt mutters alene langt, langt ude i fjeldet og stilheden i mange dage ad gangen, uden nogen kommunikationsmidler. Om næsten altid at være den eneste kvinde. Og meget mere.

I 2011 lod Kamma sig rekruttere til Læger uden grænser og hun har siden været udsendt til flere af verdens brændpunkter, blandt andet til Nigeria, Sydsudan, Afghanistan, Middelhavet og senest på Lesbos i Grækenland

 

Du kan læse om Lene og Claus’ rejse og arbejde i den sydøstasiatiske region i Topp of the Worlds første bogudgivelse ‘I naturens tjeneste’.

Topp of the World er en ny
og spændende portal for dig,
der er eventyrlysten eller
bare nysgerrig på verden.

© 2020 Topp of the World

FØLG OS

CVR NR 33536879
Bjerredevej 33, 4682 Tureby
Salgs- og leveringsbetingelser